ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ ТА ЖАГОЮ ДО СВОБОДИ

21.11.2023 14:30

21 листопада - День Гідності та Свободи в Україні. Одне із знакових державних свят встановлене на честь двох революцій : Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013-го. У цьому році перший ювілей Революції Гідності - 10 років. Гасло цьогорічної кампанії : "Заряджені гідністю та жагою до свободи". Це зв'язок подій десятирічної давнини - Революції гідності та нинішньої війни.

У цей день у Шполянському ліцеї №3 класні керівники провели години спілкування "Заряджені гідністю та жагою до свободи", під час яких здобувачі освіти 5-11 класів виготовили та прикріпили на одяг стрічку Євромайдану, яку із початком Євромайдану носили громадяни на знак підтримки євроінтеграційного курсу України, яку також поєднували з прапором ЄС. Провели віртуальні екскурсії, квести, вікторини, переглянули відео, фільми, презентації "Місцями Революції Гідності. Вільні творять майбутнє»; оформили плакати на яких зобразили власне бачення свободи та миру, склали асоціативний кущ зі словом гідність.

Завідувач бібліотекою представила книжкову експозицію «Україна: незалежність, гідність, свобода!». Протягом дня працював інформаційний центр.

Значення Дня Гідності та Свободи для дітей полягає у підтримці та вихованні молодого покоління, яке буде вільним та гідним, здатним до самореалізації та активної участі в розвитку суспільства.