Тиждень української писемності та мови

09.11.2020 09:49

 

Без мови – не створити нам держави,

Доріг тернистих – не перебрести!

Хай вороги жорстокі і лукаві –

Стіною стань і мову захисти!

Микола Лотоцький

 

У першій декаді листопада в гімназії відбувся Тиждень української мови. До святкувань було залучено всіх учителів та учнів гімназії. У цей період проводилося багато різноманітних заходів, приурочених Дню української писемності та мови.

Із 5 по 11 класи проводилися тематичні інформаційні хвилинки. Одинадцятикласники взяли участь у лінгвістичній грі «Турнір красномовців». Учні дев’ятих класів позмагалися в мовній вікторині «Подорож океаном рідної мови». Восьмикласники грали в захопливу гру «Мово українська, мово солов’їна…». А 6-7 класи спробували свої сили в інтелектуальному квесті «Знавці української мови» та переглянули фільм «Цікаві факти про українську мову». Корисною й пізнавальною була рубрика «Наголошуй правильно». Діти залюбки вчилися правильно наголошувати слова.

 Тиждень школярі мали змогу ознайомитися із крилатими висловами відомих поетів та письменників про українську мову, її багатство та унікальність. Святкування збагатила книжкова виставка, зініційована шкільним бібліотекарем Л.В.Слободяник. Також відбувся бібліографічний огляд класики українського слова. Підсумком тижня став Всеукраїнський диктант національної єдності, до якого долучилися як гімназисти, так і вчителі.

Це були цікаві, захопливі, незабутні дні. Учні весело провели час і дізналися багато нового про рідну мову