Тиждень протипожежної безпеки

19.02.2024 23:23

 

Життя й здоров’я дітей є найвищими цінностями нашого суспільства. Навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

Саме з метою навчання дітей правилам пожежної безпеки та дотримання їх у повсякденному житті, виховання в учнів розуміння тяжких наслідків з причин порушення правил пожежної безпеки, навчання діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях у Шполянському ліцеї №3 був проведений Тиждень протипожежної безпеки.

Під час тижня класні керівники 1-11 класів провели тематичні години спілкування «З вогнем не жартуй», «Протипожежна безпека, правила поводження з вибухонебезпечними предметами», поновили класні куточки Пам’ятками з протипожежної безпеки.

Вчителі інформатики ( Бойко В.В., Коваль І.А., Микитенко І.Г.), основ здоров’я (Вербівська Н.М.) провели бесіди з питань дотримання протипожежної безпеки у побуті, при роботі з комп’ютером та під час дистанційного навчання. Дубина В.О. - бесіду з питань протипожежної безпеки у навчальному закладі із здобувачами освіти .

Медична сестра Салєєва О. А. протягом тижня організувала медичні практикуми на тему: «Перша медична допомога при опіках», детально зупинившись на ступенях тяжкості та особливостях надання першої домедичної допомоги.

Протягом тижня учнівський парламент підготував вікторину для здобувачів освіти 1-4 класів на тему: «Будь обережний з вогнем». Під час гри діти цікаво, кмітливо та весело повторювали правила пожежної безпеки.

Цікавою та корисною була зустріч здобувачів 7-мих класів із начальником караулу 17 державної пожежно-рятувальної частини Теличенком Русланом Михайловичем. У формі бесіди діти пригадали правила безпечної поведінки з електроприладами, з пічним опаленням, з вибухонебезпечними предметами, на льоду. Також пригадали послідовність дій під час пожежі та при необережному поводженні з ртутним градусником.

Здобувачі освіти мали можливість переглянути тематичну виставку художньої літератури Єдин М. М. та ознайомитись з правила протипожежної безпеки розміщеними в Інформаційному центрі.