Тиждень екологічного виховання «Збережи свою Планету!

03.05.2023 14:04

Сучасні масштаби екологічних змін створюють реальну загрозу для життя людей, що робить украй актуальною проблему зміни ставлення людства до природи. Саме цій меті служить екологічне виховання.

Задля формування відповідального і дбайливого ставлення до природи, що базується на екологічній свідомості, та роковинам Чорнобильської трагедії, пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, у Шполянському ліцеї №3 відбулося ряд заходів в рамках тижня екологічного виховання «Збережи свою Планету!»

- У формі уроків мужності, уроків пам’яті, квестів відбулися години спілкування, присвячені висвітленню трагедії на Чорнобильській АЕС та екологічним проблемам людства. Також переглянули відео на тему: «Безпека/небезпека використання атомної енергетики для існування людства!»

- Здобувачі освіти 1-11 класів стали учасниками загальноліцейного флешмобу «Мій ЕкоВчинок», в ході якого поділилися своїми думками, що насправді можна зробити для збереження екології Планети

- Учителі фізичного виховання (Трохимець С. В., Максименко С. М.) провели легкоатлетичний крос для здобувачів освіти ліцею, присвячений пам’яті ліквідаторів Чорнобильської АЕС «Збережемо пам'ять про подвиг!»

- Працювала волонтерська група «Ми – поруч». Волонтери вготовили для класних куточків інформаційні листівки до Всесвітнього дня Землі та води з порадами як бути дружнім з довкіллям, як раціонально використовувати і належно охороняти водні ресурси.

- Учителі історії З.В.Медведчук, географії А.П.Кишінько, С.В. Коломійчук, біології Н.М.Вербівська, фізики В.О.Дубина, хімії В.М. Ропай у формі круглих столів, бесід, лекцій, семінарів більш детальніше ознайомили учнів з історією аварії на Чорнобильській АЕС: «37 років Чорнобильської катастрофи – погляд у майбутнє», «Чорнобильська катастрофа в цифрах і датах» та ін., розкрили найактуальніші екологічні проблеми Землі

- Інформаційний центр представив виставку- експозицію з архівних фотографій «Чорний спомин. Вічний біль».

- Завідувач бібліотекою Л.В.Слободяник підготувала тематичну виставку художньої літератури, яка ілюструє події Чорнобильської трагедії «Чорнобиль – вічний біль України».

- До Дня довкілля посадили квіти на клумбах, прибрали територію закріплену за ліцеєм в рамках акції «Чисте довкілля».

Екологічне виховання - це не лише формування відповідних знань і вмінь у взаємодії людини та природи, а й розвиток спеціальних навичок, ціннісних норм та орієнтацій, щодо усвідомлення екологічної цінності природного середовища у його нерозривній єдності з людиною.

https://www.youtube.com/watch?v=lRXaFAYrq_Q