Тиждень дитячого читання

17.04.2023 13:44

Щороку до Міжнародного дня дитячої книги у нашому ліцеї проходить Тиждень дитячого читання. Цьогоріч він минув під гаслом «Читати, щоб бути в тренді»

Тиждень розпочався з проведення годин спілкування класними керівниками 1-11 класів на тему: «Читати, щоб бути в тренді».

Протягом тижня здобувачі освіти мали змогу ознайомитись з виставкою художньої літератури «Країна героїв – моя Україна» та взяли участь у благодійній акції «Подаруй книгу бібліотеці»

Протягом тижня завідувач бібліотеки Слободяник Л.В. провела вікторини «Книга – твій друг» у 5-6 класах та «Книга – джерело знань» у 7-8 класах, бібліотечний флешмоб «Що читати? «Чорне сонце» Василя Шкляра» серед учнів 9-10 класах, бібліотечний огляд літератури «Війна в Україні на сторінках книг» (книги, що написані протягом 2022 року про війну в Україні) серед здобувачів освіти 8-9 класів.

До Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських концтаборів учні ознайомилися з літератературною виставкою «Очима болю і вустами гніву».

Цікавою та змістовною була презентаія книги Людмили Джулай «Життя на лінії вогню».

На завершення тижня учні 1-4 класів взяли участь у акції «Фото з улюбленою книгою» та декламували улюблені вірші на патріотичну тематику «Ти в серці нашім, Україно!».

Таким чином, протягом тижня здобувачі освіти розширили світогляд, ознайомились із сучасною літературою, взяли участь у різноманітних цікавих заходах та подарували свої прочитані книги бібліотеці.

https://www.youtube.com/watch?v=Zrgrze8XdUs