Тарас Шевченко – син України!

10.03.2023 15:03

За доброю традицією на початку березня вся Україна святкує день народження українського поета, генія філософської думки Т.Г. Шевченка.

Наш ліцей не став винятком. З 06.03 до 10.03.2023 року у Шполянському ліцеї №3 минув Шевченківський тиждень, він був насичений різноманітними заходами в пам'ять про Кобзаря.

Класні керівники 1-11 класів протягом тижня проводили інформаційні хвилинки, бесіди та години спілкування на тему : «З іменем Кобзаря в серці».

Багато цікавого та пізнавального про Тараса Григоровича дізналися здобувачі освіти 1-4 класів під час тематичних ранкових зустрічей «Що я знаю про Шевченка?», які протягом тижня проводили класні керівники.

Вчителі української мови та літератури разом із здобувачами освіти взяли участь у Всеукраїнському конкурсі есе «Мій Шевченко» та долучились до віртуальної мандрівки спільно з працівниками бібліотеки імені Василя Симоненка «Шляхами великої долі» (міста України, де побував Шевченко) та до «Літературного перформансу за творами Тараса Шевченка».

Використовуючи новітні технології, методи та прийоми навчання вчителі-словесники протягом тижня провели цікаві, інформативні та сучасні уроки: новітня біографічна мозаїка «Шевченко знаний і незнаний» (Т.І. Мазнюк), літературний квест «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля» (О.В. Круть), віртуальні екскурсії «Велична слава Кобзаря» (В.В. Димніч), літературний диктант «Життя і творчий шлях Т.Г. Шевченка» (Т.О. Бабенко), вікторини «Мій Шевченко» (О.С. Головко), «Шляхами Шевченка» (Л.І. Камінська) та підсумковий урок «Світова велич українського поета» (Т.О. Бабенко).

Протягом тижня діти ознайомлювались із літературною тематичною виставкою «Зі сторінок «Кобзаря» зійшла Правди зоря!» (підготувала завідувач бібліотекою Слободяник Л.В.) та із заочною мандрівкою «Шевченко і світ (пам’ятники Т.Г. Шевченка у світі)» (підготували педагог-організатор та учнівський парламент).

Найважливішим днем цього тижня був день народження Т.Г. Шевченка – 9 березня. І саме в цей день здобувачі освіти 1-4 класів склали тематичні пазли « Кобзарем ми його звемо».

Ось так пізнавально, захоплююче, інформативно та з користю минув Шевченківський тиждень. І на останок, пам’ятаймо слова Кобзаря: «Наша дума, наша пісня, не вмре, не загине От де, люди, наша слава. Слава Україні!»

https://www.youtube.com/watch?v=Ai2fjedlhv8