Ще один крок до вибору майбутньої професії

13.03.2023 15:08

Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що цікавить, приносить радість, - одна з умов відчуття життєвої повноцінності. Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться подальше життя випускників та як кожен з них буде себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Питання профорієнтаціі в Шполянському ліцеї №3 є одним з пріоритетних та відбувається протягом року. Зустрічі з представниками вузів, коледжів, професійних ліцеїв, години спілкування, тижні професій, анкетування, онлайн зустрічі, семінари, конференції, співпраця з Шполянським управлінням Звенигородської районної філії Черкаського ОЦЗ та ін.

10 березня 2023 року за ініціативи першого відділу Звенигородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в місті Шпола, відділом освіти Шполянської міської ради в сесійній залі Шполянської міської ради ОТГ було організовано зустріч випускників з представником військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» - майором Сіньком Володимиром Володимировичем.

Здобувачі освіти 11-Г та 11-М класів спільно з класними керівниками А.П.Кишінько та В.М.Ропаєм долучилися до профорієнтаційного заходу в ході якого дізналися про умови навчання, вступу до вишу, факультети закладу освіти, важливість військової професії для майбутнього нашої України.

Правильний вибір професії — це моральне задоволення, висока самооцінка. Водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції. Вибір професії — точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів.