ПРОБЛЕМИ БУЛІНГУ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ

05.01.2024 15:19

ПРОБЛЕМИ БУЛІНГУ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ

Кожен заклад освіти повинен працювати над  створенням  безпечного освітнього  середовища, що включає в себе: наявність безпечних умов навчання та праці, комфортну міжособистісну взаємодію, емоційне благополуччя усіх учасників освітнього процесу без проявів насильства.

Тож, 04 січня 2024 р. працівники ліцею взяли участь у семінарі на тему: «Проблеми булінгу в освітньому середовищі», який підготували та провели соціальний педагог Шептицька І.М. та практичний психолог Паукова Ю.Б. Під час семінару вчителі обговорили види булінгу, способи реагування та відповідальності у разі виявлення випадку жорстокого поводження учасників освітнього процесу. Ознайомилися з ознаками вчительського булінгу щодо дітей та булінгу з боку учнів стосовно вчителів, причинами його виникнення та способами подолання. Усіх учасників заходу закликали бути толерантними, приділяти підвищену увагу питанням протидії булінгу, проводити постійну роз’яснювальну роботу з учнями та їх батьками.

Щоб унеможливити насильство та створити безпечне освітнє середовище, кожен учасник освітнього процесу повинен мінімізувати ризики і створити умови для внутрішньої безпеки довкілля. Це можливо лише завдяки спільній цілеспрямованій діяльності педагогів, здобувачів освіти і батьків.