Практичний семінар для педагогів

13.09.2023 12:09

12 вересня 2023 року у Шполянськрму ліцеї №3 було проведено практичний психолого- педагогічний семінар «Особливості соціально-педагогічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах війни».

Під час заходу Паукова Юлія, практичний психолог розповіла про адаптацію та інтеграцію учнів до навчання в умовах викликів сьогодення та особливості спілкування учителя з учнями в умовах воєнного стану. Стресовий стан позначається на функціонуванні психічних процесів у дітей будь-якого віку. Цей фактор важливо враховувати у ході навчального процесу.

Емоційний стан дитини залежить  від емоційного стану значущого дорослого. Для збереження психічного здоров’я учнів важливим є вміння педагога збалансовувати власний стан внутрішньої рівноваги. Тому наступним питанням, яке опрацювали учасники семінару було «Психологічне благополуччя вчителя». На практиці ознайомилися з вправами для саморегуляції емоційної напруги та інтернет-джерелами психологічної підтримки.

 На завершення семінару учасники обговорили питання: «Співпраця вчителя та батьків». Шептицька Ірина, соціальний педагог закладу, окреслила основні аспекти необхідні для продуктивної співпраці школи та батьків задля забезпечення належних умов навчання дітей.

 Відповідальна за захід Паукова Юлія.