Пам’яті героїв Небесної сотні

22.02.2024 20:19

Цього дня ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у середмісті Києва.

Сьогодні, в умовах повномасштабної війни в Україні згадуємо ті доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Протягом дня класні керівники 1-11 класів Шполянського ліцею №3 провели тематичні години спілкування «Гідності хай промінь не згасає!», під час яких вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання.

 Здобувачі освіти 1-4 класів, волонтерський загін «Ми - поруч» виготовили   янголів із білого паперу та долучились до Всесвітньої «тихої» акції «Ангели пам’яті».

У ліцеї відбувся флешмоб «Небесній сотні вдячні за свободу!» на віртуальній  Padllet  дошці до якої доєдналися учні  5-11 класів.

Протягом дня здобувачі освіти мали змогу ознайомитись з послідовністю подій Революції Гідності та тематичною художньою літературою, яку підготувала бібліотекар Єдин М. М.

Адміністрація та  працівники ліцею  гідно вшанувати подвиг загиблих за  європейське майбутнє України біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, а також біля пам’ятника учасникам бойових дій.

Тож не забуваймо про тих, хто поклав свої голови заради майбутнього. Хай пам’ять усіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі!