Пам’ятаймо уроки історії заради майбутнього

30.01.2024 12:00

Пам’ять про тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, стала вічним вогнищем героїзму та свободи. Їхні подвиги — це не лише частина історії, але й заповіт нації продовжувати боротьбу за свою волю та незалежність.

Пам’ять про неоплаканих і невідспіваних, похованих без труни й молитви, позбавлених могили й шани - у наших серцях.

Історію неможливо змінити, тому кожен має пам’ятати її та розповідати своїм нащадкам. Наша Батьківщина, на жаль, має сумні історичні сторінки, про які ми не маємо права забувати.

Щорічно 27 та 29 січня для нас є важливими пам’ятними датами. 27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту та День визволення міста Шпола від нацистів. 29 січня – День пам’яті Героїв Крут.

До цих дат у Шполянському ліцеї №3 класні керівники 1-11 класів провели віртуальні екскурсії, тематичні години спілкування, переглянули тематичні презентації та документальні фільми: «Голокост: чужого горя не буває», «Голокост: невідомі віхи історії», «Людської пам’яті мости…», «Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту». «Крути – символ українського патріотизму», «Крути: подвиг і трагедія», «Крути 1918». Також у ліцеї працював інформаційний центр, де здобувачі освіти мали можливість ознайомитись з короткою історичною довідкою цих подій та переглянути тематичну літературну виставку, яку підготувала завідував бібліотекою М.М. Єдин.

Пам’ятаймо уроки історії заради майбутнього.