Олімпійський тиждень

25.09.2023 17:07

Займатися спортом сьогодні не лише здорово, але й модно. Спорт вже давно став невід’ємною частиною нашого життя, адже він позитивно впливає на людину, є корисним для здоров’я дорослих та дітей, чудовий спосіб підтримки гарного самопочуття, молодості, сили, впевненості у собі.

Щоб навчити цінувати власне здоров’я, виховувати в здобувачів освіти потребу в постійній руховій активності, зміцненні здоров’я, залучати до активних занять фізичною культурою та спортом у Шполянському ліцеї №3 щороку у вересні традиційно проводиться Олімпійський тиждень – всеукраїнський спортивний захід, який дуже люблять діти. Не виключенням став і цей рік.

Заходи розпочалися із відкриття Олімпійського тижня. У перший день класні керівники 1-11 класів провели годин спілкування, ранкові кола: «Єдиний Олімпійський урок "Разом до перемоги"» з нагоди Дня фізичної культури і спорту, познайомили здобувачів освіти з історією та традиціями Олімпійських ігор, олімпійськими видами спорту, відомими спортсменами України та світу, переглянули відеоролики та проявили активність під час олімпійської руханки.

Учителі фізичної культури Максименко Сергій Миколайович, Пелих Юлія Валеріївна, Паукова Юлія Борисівна організували змагання з настільного тенісу та «Старти надій» серед здобувачів освіти 5-7 класів та стали учасниками Всеукраїнської руханки, онлайн-трансляція якої відбулася на YouTube каналі „Спорт заради розвитку“

Протягом тижня тренери дитячо-юнацької спортивної школи проводили заняття спортивних секцій, до яких залучені здобувачі освіти нашого ліцею.

Слід додати, що заняття спортом роблять дітей більш організованими, дисциплінованими, підтримують опорно-рухову систему дитини, покращують емоційний стан.

 

 

https://youtu.be/F3QX-X78CBE