Міжнародний день рідної мови

13.02.2023 15:58

21 лютого в Україні та світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято нагадує про важливість мови, яка є інструментом у збереженні духовного та матеріального спадку кожного народу. Для українців мова – це не просто набір слів, а й могутня зброя у боротьбі з ворогом.

Сьогодні у Шполянському ліцеї №3 класні керівники 1-11 класів провели інформаційні хвилинки «Наша мова солов’їна», «Єдиний скарб у тебе - рідна мова». Тридиційно вчителі української мови та літератури ( В.В. Димніч, О.С. Головко, Л.І. Камінська, О.В. Круть, Т.І. Мазнюк) провели мовознавчі вікторини «Говоримо солов’їною», «Подорож океаном рідної мови», «Мова - душа людини» задля популяризації та поглиблення знань про українську мову.

Протягом дня здобувачі освіти ознайомлювались з тематичною літературою «У слові рідному велика сила», що підготувала завідувач бібліотекою Слободяник Л.В. Також на Інформаційному центрі учні могли переглянути відомі вислови про українську мову та за допомогою Мовного Лепетуна пригадали основні правила правопису, дізнатися нові фразеологізми й синоніми, ознайомились з правильним наголошуванням слів.

Адже так важливо сьогодні говорити нашою солов’їною мовою. Вивчаючи та люблячи свою рідну мову здобувачі освіти виявляють свідоме бажання бути гідним громадянином своєї держави.