Мандрівка історичним минулим і сьогоденням.

10.11.2023 15:44

Нещодавно здобувачі освіти 1-Б класу Шполянського ліцею №3 з класним керівником Ю.В.Коваль та батьківським активом відвідали історично-краєзнавчий музей нашого міста. Надзвичайно цікавою була мандрівка історичним минулим і сьогоденням.

Екскурсовод Наталія Іванівна познайомила дітей із експонатами давніх часів. Першачки побачили перші знаряддя праці, якими користувалися українці, посуд, різні побутові предмети минулих часів. Цей тиждень у першокласників - тиждень гри, тому знайомство з іграшками предків здивувало діток. Вони навіть не уявляли, як гратись без сучасних ігор.

Цікавим було для ліцеїстів знайомство зі зброєю козаків, їхніми звичаями та традиціями. Школярі мали можливість тримати у руках праску, що нагрівалася вугіллям, меча, посуд, в якому на поле носили косарям їжу...

Багато цікавого про історичне минуле дізналися здобувачі освіти. Найбільше запам’ятався зал, де зібрані подарунки від наших захисників, особливо - підписані прапори, речі військових, дрон.

Тільки знаючи і поважаючи свою історію, можна виховати справжніх патріотів. Тож підсумком екскурсії було виконанням малюнків у класі. Діти малювали те, що найбільше сподобалося. Всі малюнки передали до музею.

https://www.youtube.com/watch?v=QYZLRuEVLv0