Happy Halloween 2023

01.11.2023 11:30

Весело, пізнавально та атмосферно відбувся урок англійської мови «Happy Halloween» здобувачів освіти 11-І класу (класний керівник Т.В.Кравченко) Шполянського ліцею №3, які поглиблено вивчають англійську мову та другу іноземну мову – французьку.

Безсумнівно, що процес навчання англійської мови - це процес пізнання учнями іншої культури. Адже, знайомлячись із інформацією країнознавчого та культурологічного характеру, учні засвоюють особливості іншої культури й, аналізуючи їх, вчаться краще розуміти власну культуру.

На цей час найбільшими шанувальниками цього свята є США, Велика Британія, Канада та Ірландія. Своїм корінням Хелловін сягає аж до давніх кельтів. Початком сучасного свята заведено вважати стародавній Самайн. З приходом християнства свято Самайн змінило назву на День усіх Святих. Вже у XVI столітті у вечір 31 жовтня почали вдягати маски з тканини та випрошувати солодощі, ходячи від дому до дому. Повноцінні тематичні костюми та вирізання лякливих гарбузів з’явилося лише на межі XIX-XX століть. В Україні День усіх Святих або Хелловін почали святкувати лише з 1990-х років.

Тож, оформивши відповідно класну кімнату, зробивши яскраві страхітливі макіяжі та одягнувши різноманітні костюми, здобувачі освіти поринули в світ таємничості наймістичнішого свята – Хелловін і перетворили це моторошне свято на веселу подію.

Участь у традиційних хелловінських конкурсах та розвагах створили атмосферність заходу, а ведучі – підготували ще й пізнавальну інформацію щодо свята. Учасники дійства побажали в цей день побільше світла, щоб перемогти зло, позбутися нечисті.

Нехай у це свято Хелловін, у нас вистачить солодощів відкупитися від нечисті! Нехай маска сховає нас від недобрих очей, нехай увесь жах цієї ночі сховається в темряві, нехай ліхтар у гарбузі освітлює нам дорогу!