День знань завжди вирізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей. Та ми живемо у складний час

01.09.2023 18:51

   Вже півтора року Україна в умовах найжорстокішої війни. Кожного дня ми платимо занадто високу ціну за свою свободу і незалежність ,зруйновані долі, міста і села, життя дітей, життя наших захисників і захисниць.

Тому перший урок цього начального року у Шполянському ліцеї №3 був присвячений ще більш глибокому усвідомленню здобувачів освіти, що ж таке Батьківщина, держава, патріотизм, якими були, є і мають стати українці, щоб ні у кого ніколи не виникало бажання нав’язувати українцям, як їм жити, з ким дружити, якою мовою говорити і куди рухатися у розвитку своєї суверенної, незалежної держави.

   З початком нового навчального року проблема підтримки та важливості психічного здоров’я стає ще більш актуальнішою. Адже до стресу, викликаного війною, додається необхідність взаємодіяти з однолітками та вчителями, адаптуватися до навчання у нових форматах та умовах, знаходити спільну мову з батьками та опікунами.

   Тому класні керівники долучилися до проведення запропонованого уроку: «Ти як? Повертаємось до школи!», присвяченого питанням підтримки ментального здоров’я, ініційованого першою леді України Оленою Зеленською та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. В ході уроку діти навчилися деяких вправ та практик, щоб допомогти впоратись зі страхом, тривогою, опанувати злість, заспокоїтися, почуватися впевненіше, розслабитися та підтримати себе як під час навчання, так і в позашкільному житті.

   Директор А.П. Осадчий у цей день зустрівся із здобувачами освіти кожного класу, привітав з початком навчального року, побажав успіхів у навчанні та мирного дитинства. Анатолій Павлович вручив дипломи Всеукраїнських хореографічних фестивалів-конкурсів «Травневий дивертисмент» та «Осіння Феєрія» Курах Катерині, Четвертні Амалії, Полтавець Аліні, Ференц Сніжані, Салєєвій Ірині, Завгородній Сніжані, Назаровій Катерині та Осадчук Вікторії.

  За ініціативи батьківського активу 6-М класу (класний керівник Н.М. Вербівська) відбулася благодійна акція «Благодійність замість квітів» на збір коштів на автомобіль-повнопривідний пікап для 46-Ї окремої аеромобільної бригади військової частини А 4350 ДШВ ЗС України в якій несуть службу наші земляки-захисники за підтримки Благодійного фонду «Крила». Завдяки небайдужим батькам, учителям, дітям було зібрано 16 194 гривні 40 коп., які передано у благодійний фонд.

https://www.youtube.com/watch?v=zOA64OWSbBM