«Таємниця снігового янгола»

16.01.2024 18:54

Кожного року на літературних теренах з’являються нові книги і шкільні бібліотеки поповнюються сучасною літературою.

Тож і цьогоріч у Шполянському ліцеї №3 відбулося цікаве знайомство із казковою повістю  Меггі О’Фаррелл "Таємниця снігового янгола" від видавництва «Час майстрів»,  завдяки бібліотекарю, Єдин Марині Миколаївні, яка взяла участь у акції #новинка_для_бібліотек та стала переможницею розіграшу.

З перших прочитаних рядків стало зрозуміло, що книга неймовірно  захоплива, сповнена світла та доброти, адже янгол, який з’явився до Сильві, врятував її життя.

Хто такі янголи? Чи існують вони? Чому з’являються до людей?

Ніхто достеменно цього не знає, але кожна людина створює свого янгола-охоронця в якого твердо вірить, якого завжди чекає, який десь за плечима рятує від біди. Так і наша героїня книги Сильві створила лежачи горілиць на снігу, розводячи руками та ногами, свого снігового янгола, який попередив дівчинку та її матусю про тяжку довготривалу хворобу. Саме він після одужання Сильві з’явився у вигляді хвилі та врятував дівчинку, що тонула. Це він прийшов на допомогу, коли у велосипеда, на якому каталася дівчинка, відмовили гальма, і вона опинилась в купі листя.

Дитяча уява багата на вигадки та фантазію. Сильві вірить у своє творіння, сумує за сніговим янголом та спостерігає за хмаринками, бо він розповів їй, що після того як сніг розтає, він випаровується й перетворюється на хмару. «Коли на снігу створюєш янгола – він твій на завжди. Ми ніколи не зникаємо. Ми наглядаємо за вами постійно, весь час, і приходимо тоді, коли ви нас потребуєте»,-говорив янгол дівчинці.

Сильві дуже хотіла, щоб усі її друзі, знайомі, рідні мали власного снігового янгола. Тому вона попросила свого друга, щоб випав сніг і наступного ранку після  їхньої зустрічі  мрія здійснилася. Вона знайшла всіх, кого знала, і на сніговому полотні з’явилося  безліч янголів…

«Чи прокидалися ви коли-небудь просто серед ночі, не розуміючи чому! Це ваш сніговий янгол завітав до вас»

Книга розрахована на дітей шкільного віку, але цікава також і для дорослих. Дітей навчає щирості та відвертості, мріяти та вірити в дива, бути впевненими в собі, а дорослим дає можливість зупинитися на хвилинку  та поринути у яскравий,  неповторний світ дитинства, де все оживає, навіть малюнок на снігу перетворюється на дивовижного сріблясто-блакитного чоловічка з крилами.

Yakaboo

#новинка_для_бібліотек