«Будь помітним на дорозі»

07.12.2023 14:44

Здобувачі освіти Шполянського ліцею №3 долучилися до благодійної акції «Будь помітним на дорозі», яку було започатковано у Шполянській громаді з ініціативи КЗ «Шполянський центр дитячої та юнацької творчості учнівської молоді» в рамках другого етапу Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, який проходить з 13 по 19 листопада. Спільними зусиллями дітей та дорослих (завідувач бібліотекою Єдин М.М., педагог-організатор Круть О.В.) були виготовлені флікери у вигляді брелоків до рюкзаків, які щодня будуть використовуватись учасниками дорожнього руху в темну пору доби.

Світловідбивальну стрічку БЕЗКОШТОВНО отримати в КЗ «Шполянський центр дитячої та юнацької творчості учнівської молоді» Спонсором безпекової акції виступив колишній випускник Лозуватської школи Свідзінський Сергій Миколайович. Акція проводилася з метою безпечного пересування на дорогах у темну пору доби та зведення до мінімуму кількості прикрих випадків на дорогах.

В Україні з 2020 року діють нові правила дорожнього руху, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів.

Пішоходи обов'язково мають використовувати світловідбивні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості. Також стрічку, наклейку, жилет чи одяг з такими елементами мають використовувати пішоходи,які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям у темну пору доби та за умов недостатньої видимості.

Організатори акції прагнуть, щоб Шпола стала містом безпечного пересування учасників дорожнього руху, де носити світловідбивальні елементи було б не тільки необхідно, а ще модно і стильно та відповідно до практики країн з європейськими стандартами дорожнього руху .

Доєднавшись до акції, ми зможемо зберегти життя і здоров’я багатьох учасників дорожнього руху.