« ВІРЮ В МАЙБУТНЄ ТВОЄ, УКРАЇНО!»

01.11.2023 20:40

Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 №931 та з метою розкриття потенційних можливостей шкільних бібліотек у вихованні учня-читача, патріота України було проведено десятий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, який тривав з 1 по 31 жовтня 2023 року під гаслом « ВІРЮ В МАЙБУТНЄ ТВОЄ, УКРАЇНО!»

Відповідно до плану у Шполянському ліцею №3 відбулися такі заходи:

Оформлено книжкові виставки: «Твої герої України»,

« Козацький дух непереможний», « Гордість і душа держави, її надія оберіг – це захисники України», « Героїв країна - моя Україна!», «Єдина мова – єдина нація».

Проведено майстер-класи для здобувачів освіти 4 класів зі створення патріотичних саморобок «Повертайся живим».

Цікавою була гра-вікторина «З Україною в серці», учасниками якої стали здобувачі освіти 7-х класів.

Завідувач бібліотекою М.М. Єдин підготувала та представила презентації: для здобувачів освіти 9 класів до книги Людмили Джулай «Життя на лінії вогню», для 8 класів - «Книжки незламності.13 нових книжок про війну».

Протягом місячника були проведенні екскурсії до куточка пам’яті «Слава Україні! Героям Слава!».

Здобувачі освіти 1-11 класів долучилися до акції «Книжка в дарунок бібліотеці» та поповнили бібліотечний фонд новою сучасною літературою.

Ці заходи сприяли об'єднанню зусиль педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму зростаючої особистостості; пробудженню у школярів глибокого інтересу до історії України та рідного краю; посиленню патріотичного руху в Україні; вихованню у молоді любові до України та поваги до її історії, почуттів патріотизму, відповідальності за долю своєї України.

https://www.youtube.com/watch?v=bNCnDikEXGI